Toegankelijkheid

Doel van de webrichtlijnen is dat de website toegankelijk is voor zo veel mogelijk mensen, ook al hebben ze beperkingen of voorkeuren. Dat betekent vooral het volgende:

De website is vreemd gekleurd

Het web heeft een open karakter. Eén van de voordelen, is dat ingestelde gebruikersvoorkeuren worden meegegeven aan websites. Een website (of eigenlijk, websitebouwer) kan er voor kiezen hier op te anticiperen door deze voorkeuren uit te lezen en te respecteren. Voorbeelden van dergelijke voorkeuren, zijn als volgt:

De website detecteert uw voorkeuren, die veelal via uw besturingssysteem of browser in te stellen zijn. Vooral producten van het merk Apple, bekend om hun oog voor toegankelijkheid, hebben dergelijke instellingen zoals nachtmodus nog wel eens standaard ingeschakeld.

Als gevolg is het mogelijk dat ze direct door de website gehonoreerd worden, en u geen animaties ziet bij interactie met bepaalde klikbare elementen, of standaard een hoofdzakelijke zwarte website ziet. U kunt deze voorkeuren te allen tijde via de voorkeuren-panel aan de rechterzijde wijzigen.

Maatregelen om de toegankelijkheid te vergroten

Wij doen het volgende om de toegankelijkheid te vergroten:

De volgende elementen kunnen door periodieke mutaties verminderd toegankelijk zijn:

Problemen

Komt u een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Stuur ons een mail op info op discardt punt nl. Wilt u daarbij de webpagina waar het probleem zich voor deed, benoemen?

Meer informatie

Op de website DigiToegankelijk.nl vindt u meer informatie over digitale toegankelijkheid.